Tallinn: no future and no sex*

24 augustus 2018 1 Door zussenopreis

Aangekomen in de hoofdstad van Estland werden we verwelkomd met een blauwe lucht, veel zon en een festival op de grote markt. We besloten er een uurtje te dansen en daarna een kleine siësta te houden.

Bescherm jezelf altijd goed tegen de zon!

’s Avonds hadden we afgesproken bij Aleksandr, een Russische jongen waar we konden slapen. Het klinkt misschien raar om in Estland bij een Rus te verblijven, maar ongeveer 30-40% van de inwoners van Tallinn is Russisch. Aleksandr woonde in een grote grauwe flat, maar in het juiste licht is zelfs dat prachtig.

In het juiste licht is zelfs dat prachtig!

Onze Rus bleek een hele lieve, enigszins conservatieve en nerdy jongen te zijn, en had speciaal voor ons een typisch Russische (diepvries)maaltijd klaargemaakt. Stereotype-bevestigend dronk hij geen bier, maar alleen Russische wodka (die hij veel lekkerder vond dan de Estlandse). Wij proefden niet zo veel verschil.

Russisch diepvries eten. Was nog best prima dankzij de zure room!

Voor het ontbijt besloten we om naar het tentje om de hoek te gaan.

Na het ontbijt wilden we een free walking tour doen, maar helaas regende het. We gooiden onze plannen om en gingen naar het museum voor moderne kunst.

Jolien als museumstuk

Het museum was een succes en gelukkig was er later op de dag nog een free walking tour waar we heen konden! De tour begon veelbelovend maar toen begon het weer te regenen. Onze gids beschikte gelukkig over een onuitputtelijke bron energie en wist een heleboel geweldige anekdotes te vertellen over spionerende Sovjet-agenten en geesten van hongerige vrouwen die door de stad dwaalden.

🙂

De rest van onze tijd in Tallinn hebben we hippe buurten vol street-art, verlaten sovjet-gebouwen, restaurantjes en designwinkels bewonderd. We vonden het een fantastische stad!

Tellivski: een industriegebied vol streetart en creatieve startups.

Op het dak van de Linnahal, een verlaten congrescentrum.

Marieke met een roze konijn

Mar besloot dat het tijd werd ons Ests wat bij te spijkeren, en voor de regen te schuilen in de bioscoop. Met hulp van de samenvatting op Wikipedia begrepen we de Imelised 2 (Incredibles 2) prima!

Het was dus echt een hele leuke film.

*In het Ests gebruiken ze geen verschillende woorden voor hij en zij, ze hebben dus gebruiken dus geen geslachten in de taal. Ook bestaat er geen toekomende tijd voor werkwoorden, dus onze gids vertelde vrolijk: “We have no future and no sex”