Vakantie met de fam

Vakantie met de fam

26 januari 2019 7 Door zussenopreis

Na bijna twee maanden was het tijd om India achter ons te laten. Op naar Bangkok, waar we onze ouders ontmoetten en samen twee hele relaxte weken in Thailand doorbrachten!

1. Bangkok

Na een nachtelijke vliegreis kwamen we uitgeput in Bangkok aan. Onze moeheid maakte al snel plaats voor vreugde toen we in het hotel onze ouders weer zagen! Bangkok is voor ons niet onbekend, we zijn er allemaal al meerdere keren geweest. Gelukkig is er in de Thaise hoofdstad altijd wat nieuws te zien en te doen: we besloten om de stad fietsend te verkennen. Pap en mam genoten: ‘ik ben al heel blij dat ik niet in een kanaal ben gefietst vandaag’, verzuchtte Ju aan het eind van de tocht opgelucht. Toegegeven, het waren ook wel erg smalle weggetjes:

Ok en z’n nieuwe vriendin

Na deze sportieve prestatie besloten we het de rest van de tijd wat rustiger aan te doen.

Al jarenlang studeren we fanatiek met het vooruitzicht dat we bij het behalen van ons diploma uit eten mogen bij een sterrenrestaurant. Sinds dit jaar mag J zich officieel ‘Master of Science’ noemen, dus eindelijk was het zover. Het Thaise sterrendiner bestond uit 13-gangen en was verrukkelijk!Inclusief live kookshow van deze leuke Thaise chef

Ook de rest van de dagen in Bangkok hebben we heerlijk gegeten, gedronken en bijgepraat.

We dronken een cocktail in skybar met prachtig uitzicht op de stad

Een gin-tonic gaat er altijd in

2.  De ‘dodenspoorlijn’ 

Na Bangkok vertrokken we naar Kanchanaburi, Nam Tok en Sangklaburi. Deze drie steden liggen bij een van de bekendste spoorlijnen van Thailand: de Birmaspoorlijn ofwel de dodenspoorlijn.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog legden de Japanners met behulp van krijgsgevangenen deze spoorlijn aan die een verbinding legde tussen Thailand en Myanmar. Het werk was zwaar en in totaal stierven er bij de aanleg van de spoorlijn ruim 115.000 mensen. De spoorlijn heeft hier haar bijnaam ‘dodenspoorlijn’ aan te danken.

Ondanks de lugubere geschiedenis is de spoorlijn nu gewoon in gebruik. We namen de trein en Ok, Ju en Jo genoten van de prachtige omgeving (M lag met koorts in de trein te (wan)hopen dat de reis snel voorbij zou zijn..).

We sliepen op de mooiste plekken in (voor ons) hele luxe hotels! Het was even wennen na onze goedkope hostels met flinterdunne matrassen waar we al blij waren als er lauwwarm water was..

Zwembad van ons hotel met prachtig uitzicht!

We weerstonden de verleiding om de hele dag in het zwembad te blijven hangen en verkenden de omgeving te voet en per scooter.  De natuur was prachtig en er was ontzettend veel te zien:

Een Chinese begraafplaats

De één na langste houten brug ter wereld!

Eens een boer, altijd een boer. Even kijken bij de suikerrietoogst

Skitterend

Watervallen

Restaurants met plastic stoeltjes maar geweldig uitzicht en een biertje

En prachtige tempels

Verder was Jo jarig, dus hadden we taart met kaarsjes! M en O hadden verder als verrassing de kamer vol gehangen met mooie roze ballonnen.

24!

3. Ayutthaya

Op de terugweg bezochten we Ayutthaya, de voormalige hoofdstad van Thailand vol met oude ruïnes en tempels. Ok, Ju en M eindigden de vakantie zoals hij begonnen was: sportief op de fiets (van tempel naar tempel)! Jo had de tempels drie jaar geleden al gezien dus bleef lekker in het hotel.

Inclusief boom

Ok en Ju vlogen vervolgens terug naar het koude Nederland, terwijl wij onze reis vervolgden naar Noord-Thailand. Hier eindigde onze twee weken samen. Het was super!