Bochten in de bergen

Bochten in de bergen

2 februari 2019 0 Door zussenopreis

Als afscheidskadootje van onze ouders kregen we tickets voor de VIP-bus naar Chiang Mai! We werden in de watten gelegd: er waren massagestoelen (!), meters beenruimte, gratis eten en zelfs een soort stewardess die in de gaten hield of we het wel naar ons zin hadden.

M geniet van de luxe

In Chiang Mai scheidden onze wegen tijdelijk. M had met een vriendin uit Nederland (Esmée) afgesproken in Pai, een heel mooi dorpje bevolkt door honderden backpackers. J besloot meer van Noord-Thailand te ontdekken door een tocht op de scooter te maken van een kleine week.

M:

J heeft een prachtig verslag over haar scootertocht in Noord-Thailand gemaakt, dus ik houd het kort. Zelf ben ik niet dol op halve dagen op de scooter rondrijden met enge bochten, dus ik had een paar dagen voor mezelf in Pai. Heerlijk ontspannen!

Het was leuk om een bekend gezicht te zien en heel gezellig met Esmée. Nadat Esmée richting Bangkok vertrok vermaakte ik me nog drie dagen met een paar knettergekke (leuke) Britten.

 

J:

Na nog geen vijf minuten had ik mijn eerste boete al binnen, wegens gebrek aan internationaal rijbewijs. Een goed begin is het halve werk.. Gelukkig volgde daarop een prachtige rit (langs 762 bochten) door de bergen richting Pai. Het feit dat ik werd ingehaald door allemaal mannen op grote en lawaaierige motoren, deed niet af aan het gelukzalige gevoel dat door elke perfect gelukte bocht of mooi uitzicht werd opgeroepen. De dag eindigde goed met een aantal cocktails met M en Esmée in Pai.

De lichte kater loste snel op na een goed ontbijt. Tijd voor de rest van de 1864 bochten en 600 km! De Mae Hong Son provincie staat bekend om haar culturele diversiteit. In elk dorpje woont een aparte stam, die een eigen taal, kleding en gebruiken heeft.

Wakker worden met een prachtig uitzicht in het gehucht Mae La Na

De meest levendige plek was de provinciehoofdstad:  hier was een prachtige avondmarkt en genoeg toeristische infrastructuur voor een bewegwijzerde wandeling door een nationaal park.

Mooi verlicht!

Aangekomen op de top! Er waren iets te veel bomen om daadwerkelijk goed uitzicht te hebben, gelukkig beschreef het bordje wat er te zien had kunnen zijn

In Khun Yuam sliep ik via Couchsurfing bij een familie thuis. Ze verwelkomden me met zoveel enthousiasme dat hun gebrekkige Engels nauwelijks meer opviel.

Een Thaise bbq

De moeder van het gezin was lerares op een basisschool en nodigde me uit om ’s ochtends langs te komen om Engels te praten met haar klasje.

Eerst wat opstartproblemen: een lege accu.. Gelukkig werd ik opgevangen door een hele vriendelijke man die me met koffie in zijn huis liet wachten. Een half uur later was ik weer onderweg!

De kinderen waren super nieuwsgierig (en blij om afleiding te hebben van hun lessen). Ze vroegen me naar mijn lengte en gewicht, om daarna heel hard te giechelen: in hun ogen was ik reusachtig.

Al met al was het een fantastische tocht! Maar na 1864 bochten heb ik ook wel genoeg van de bergen voorlopig..

Op naar Myanmar

Een week na vertrek ontmoetten we elkaar weer in Chiang Mai! Tijd om Thailand achter ons te laten. Op weg naar de grens verbleven we nog een nacht in Mae Sot. We fietsten er rond en bezochten een interessante markt.

Een interessante markt

Sprinkhanen proeven op de interessante markt. Smaakte naar frituur 😉