Liften van Groningen naar Nijmegen

14 augustus 2018 2 Door zussenopreis

Op dinsdag 14 augustus 2018 zouden we van Eindhoven naar Riga, de hoofdstad van Letland, vliegen. Omdat onze vlucht ’s ochtends ging en Groningen een pokkeneind van de lichtstad vandaan ligt, besloten we om op maandag alvast richting Eindhoven te liften. Richting, want we gingen overnachten bij onze lieve neef Tim in Nijmegen.

Groningen heeft als een van de weinige Nederlandse steden een uitstekende liftplek, bij het begin van het Emmaviaduct. Met een dikke zwarte stift schreven wij ‘Zwolle’ op een stuk karton (lees: studieboekverpakkingsdoos is die ook nog ergens goed voor).

Al snel stopte er een auto die ons mee wilde nemen naar Drachten! Heel lief, maar Friesland stond niet op ons lijstje. Misschien een andere keer. Vijf minuten later werden we opgepikt door een lieve psychologe, die ons bij een benzinestation vlak na Assen afzette. Benzinestations zijn ideale plaatsen voor lifters.  ‘Gaat u toevallig richting Zwolle?’. Nadat we deze vraag een aantal keer aan nietsvermoedende tankers hadden gesteld hadden we beet. De vriendelijke man zette ons een paar benzinestations verder uit de auto, het schoot nog niet erg op.

Terwijl ik met een kop koffie uit het winkeltje van dit benzinestation naar buiten stapte (onze liftmeneer was ietwat slaapverwekkend) hadden we onze volgende lift alweer te pakken! Een grote vriendelijke man stapte op ons af; ‘Hallo, ik zag jullie bordje; moeten jullie richting Zwolle?’.

De man heette Gerard (eigenlijk niet maar he privacy) en bleek chauffeur van beroep, wat een geluk! Gerard was naar Oss verhuisd voor zijn vriendin. Oss bleek beter te bevallen dan de vriendin, de relatie eindigde maar hij is nimmer verhuisd. Gerard reed een stukje voor ons om en zette ons om 14:00 af in Nijmegen! We namen afscheid van Gerard met drie kussen, alsof het een oude vriend was die we vast en zeker nog eens zouden zien.

De rest van de dag hebben we de stad (en cafés; want regen) ontdekt. Wat een prachtige stad (en wat een prachtige cafés)! Zie voor deze pracht en praal de foto’s.

Prachtige brug!

Prachtige kerk!

NOVIOMAGUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!@

Prachtige ruïne! (zoek Jolien)