Riga: suikertaarten en roggebroden
Na een relaxte vlucht kwamen we hongerig in Riga aan. Tijd voor lunch (onze favoriete activiteit).

We besloten onze honger te stillen in Lido, een lets buffet restaurant. Enthousiast schepten we onze borden vol met echte Letse lekkernijen. Marieke dacht dat de zuurkool een goed idee zou zijn. Dat was echter geen succes, de bietenharingcake was daarentegen (verrassend genoeg) wel lekker.
Met volle magen waren we weer te genieten (niet hangry meer) en wisten we de stad wél te waarderen.
’s Avonds genoten we van echte letse biertjes op een hipster plek in een oude fabriek. We moesten anderhalf uur wachten op ons eten (weer hangry), maar dat schijnt niet uitzonderlijk te zijn in Letland.
Na een lekkere nacht slaap voor Jolien (vraag Marieke naar de geluidsopname van de snurkende kamergenoot) bezochten we vijf enorme markthallen.
Tijdens de free walking tour leerden we alles over de art Nouveau.
’s Avonds hebben we samen met David (ontmoet tijden de walking tour) in een Letse kroeg gevolksdanst en lokaal bier gedronken. We waren niet zo’n fan van honingbier. Cranberry- en gemberbier beviel beter.

Onderweg naar ons hostel zagen we een hele coole skybar. Voor het uitzicht zijn we nog even omhoog gegaan.