R.O.M.E.

R.O.M.E.

19 oktober 2020 30 Door zussenopreis

In september vlogen we naar de stad waar het fundament is gelegd voor de westerse beschaving. Het leek ons een ideaal moment om Rome te ontdekken zonder in een polonaise met mede-toeristen te lopen (gelukt) en het herfstweer in Nederland te ontvluchten (mislukt).  Geïnspireerd door de Romeinse Retorica vatten we deze trip samen in onderstaand Allitererend Acrostichon!

  1. Renaissance en Ruïnes
  2. Overweldigende Ontroering
  3. Magistrale Missers
  4. Excellent Eten

 

  1. Renaissance en Ruïnes

Fraaie Fresco’s (of: Mooie Muren en Matchende Mondkapjes).

2. Overweldigende Ontroering

Sensuele sculpturen

 

Vivaldi Voorstelling. Terwijl buiten de eerste herfstregen met bakken uit de lucht kwam, lieten wij lekker warm binnen en alle vier de seizoenen in dansvorm aan ons voorbijtrekken! Zoals te zien was de stoelbezetting in het theater helemaal corona-proof ingericht.

 

Felblauwgroene Fonteinen. Mooi!

3. Magistrale Missers

Wisselend Weer.  We waren niet voorbereid op de regen (Lees: M had drie jurkjes mee). Gelukkig werden er op elke straathoek Prachtige Poncho’s te koop aangeboden en werken mondkapjes ook goed als sjaal.

Abrupt Afscheid. Nadat we treinkaartjes van het vliegveld naar het centrum hadden gekocht, zagen we de trein al startklaar staan op het perron. We trokken een sprintje. M opende de eerste beste deur (met groot bord ‘EXIT ONLY’) en sprong in de trein terwijl J een deur verder ‘ENTRY’ probeerde die helaas potdicht bleef.  Het was een zeer abrupt afscheid met hoog romantische dramafilm-gehalte. Bij het weerzien trakteerden we onszelf op een ijsje (zie foto).

 

Teleurstellende Tour. De Free Walking Tour van Rome was geen groot succes. De gids (enthousiaste jongen in het midden) wist weliswaar álle jaartallen en namen van heersers uit zijn hoofd, maar er leek geen einde aan de woordenbrij zonder hoofdlijnen te komen. ‘Jo zullen we weg?’

 

4. Excellent Eten

 

Grandioos Genieten. Pasta’s, pizza’s, ijsjes, gnocci; we deden ons tegoed aan alle Italiaanse heerlijkheden. J prees zichzelf gelukkig met de zoete ontbijtjes.

 

We genoten van Waanzinnige Wijnen en Geweldig Gezelschap. De komende tijd worden de reisbewegingen weer wat beperkt, maar dit kan thuis ook!