TYPISCH INDIA #2

TYPISCH INDIA #2

13 januari 2019 3 Door zussenopreis

Na twee maanden rondreizen in India hebben we een vijfdelige (foto)serie opgesteld met Indiase gebruiken/gebeurtenissen (etc.) die ons zijn opgevallen of zijn bijgebleven. Typisch India dus 😉

C’est la vie in India:

1. Goedkope spullen!

M’s gekochte zonnebril.. Goedkoop is duurkoop 🙁

Het leven in India kost niks, hostels voor 3 euro, een maaltijd voor vijftig cent.

2. Tempels in alle kleuren van de regenboog

Stuk spectaculairder dan een sobere protestantse kerk!

Niet alleen de tempels, ook de Hindoestaanse goden zijn kleurrijk qua persoonlijkheid: ze zitten vol met tegenstrijdige eigenschappen, reïncarneren in mens of dier en als ze boos zijn groeien ze armen of een snor aan.

3. Gearrangeerde huwelijken

We mochten als gasten aanwezig zijn bij de bruiloft van dit stel. Zijn ze niet schattig?

We hebben met veel Indiërs gesproken over de liefde en het huwelijk. Er zijn ruwweg drie soorten huwelijken te onderscheiden in India:  ‘arranged marriages’, ‘love marriages’ en ‘arranged love marriages’.

Ongeveer 90 % van de huwelijken valt onder de eerste categorie. Ouders zoeken de huwelijkspartner uit en verzekeren zich er zo van dat er getrouwd wordt binnen dezelfde provincie, kaste, aanzien etc. De vrouw trekt bij de familie van haar man in, dus moet maar hopen op een leuke schoonfamilie..

De tweede categorie komt steeds meer op, maar wordt door veel ouders niet geaccepteerd. De laatste categorie is het meest ideaal voor veel (jonge) Indiërs: je ouders sturen je op date en als er een vonk is, trouw je. Ofwel: je familie niet teleurstellen en tegelijkertijd gelukkig worden in de liefde!

4. Yoga

Wij deden ook een poging

Een Indiase jongen vertelde ons dat yoga als vak op school wordt gegeven. Zijn hele klas vond het vreselijk..

5. Mediteren

Niet alleen monniken mediteren!

Veel Indiërs die we hebben gesproken mediteren, sommigen wel een uur per dag. Met het leven in die overvolle, lawaaierige Indiase steden begrijpen we goed dat mediteren noodzakelijk is om nog een beetje tot rust te kunnen komen..