4 plaatsen, 13 plaatjes

4 plaatsen, 13 plaatjes

15 december 2018 5 Door zussenopreis

De afgelopen week trokken we van de westkust van India naar de oostkust. We dronken cocktails bij het strand, verkenden heilige tempels en sliepen in een boomhut in een spirituele Indiase leefgemeenschap. Bij gebrek aan coherentie van alle belevenissen (en uit gemak), ditmaal een foto-verslag!

1. Varkala

Wat een idyllische plek! In deze strandplaats hielden we onszelf bezig met een tweedaagse massagecursus. Onze instructeur had het liefst dat we op hem oefenden..

Behalve een relaxte strandplaats is Varkala ook een belangrijk bedevaartsoord. De hele nacht en ochtend zitten hier priesters  op het strand. Voor slechts 200 roepies helpen ze je overleden familieleden de hemel te bereiken, een koopje! Ze hadden elk een reclamebordje met specialisatie.

In een van de restaurants in Varkala raakten we aan de praat met de eigenaar. Al snel noemde hij ons zijn ‘beste vrienden’, waarna we op zijn kosten ‘alles mochten bestellen wat we wilden’. Bescheiden als we zijn, hielden we het bij twee (vurrukkulluke) cocktails.

2. Madurai

In Madurai zagen we de grootste (we hebben er uren rondgezworven) en meest indrukwekkende tempel tot nu toe. Foto’s waren in dit heiligdom niet toegestaan, dus klommen we op een dak om deze prachtige foto van M met de tempeltopjes te schieten.

Kleurrijk! Ook de bomen werden in deze tempelstad vereerd/versierd.

J met Anzil, een couchsurfer uit Madurai. Hij liet de specialiteit van de stad proeven, ijs dat heerlijk van smaak was maar waar helaas ook allemaal rare geleistukjes in dreven..

3. Pondicherry

Pondicherry is een voormalig Franse koloniestad. De stad staat vol met prachtige huizen en veel hippe café’s en restaurants. Hier hadden ze heerlijk ijs zónder geleistukjes!

We verkenden Pondi en de omgeving per scooter. J reed en M navigeerde, waardoor we bij een haven uitkwamen i.p.v. bij het beoogde Paradise beach. Minstens zo interessant!

Gezellig dineren met een hele lieve Indiase familie! Met de dochter (links) en haar vrienden dronken we later in de week nog wat biertjes.

Ook dronken we een biertje met uitzicht op zee. Volgens de man in de drankwinkel was drinken in het openbaar ‘not allowed’, maar was het tegelijkertijd ‘no problem’ . Net Groningen dus!  ‘No problem’ is trouwens het favoriete stopwoordje van Indiërs, vooral als ze je niet begrijpen.

4. Auroville

Auroville is een experimentele spirituele leefgemeenschap, opgericht door de hippies van de jaren ’60. Auroville wil een plaats zijn zonder privé eigendom of geld, een plaats waar de mens ruimte heeft om zich te ontwikkelen tot een soort supermens. Dit ideaal blijkt in de praktijk lastig te verwezenlijken en roddel, ruzie en besluiteloosheid bedoezelen de mooie idealen. De gouden bol waar J zo vrolijk voor staat is het hart van de stad, een spiritueel centrum.

De activiteiten in Auroville zijn gratis bij te wonen. Wij gingen naar een thee-proeverij. De organistor begon met een bevlogen uiteenzetting over het drogen van thee en koeienpoep (geen grap). Het was totaal onnavolgbaar. Bovendien bleek het proeven van de (inmiddels koude) thee met 40 mensen tegelijk lastig uitvoerbaar (hadden we je ook op voorhand kunnen vertellen). We werden nogal melig van de hele situatie maar gingen serieus door met het thee ruiken/proeven!

’s Avonds een geslaagdere activiteit: dansen rond een kampvuur met Afrikaanse drummuziek. Ondanks dat in Auroville een ‘no alcohol no drugs’ beleid geldt, stond de jeugd voor de ingang stiekem te roken. Aan het eind van de avond vertrokken we naar ons luxueuze hostel: een matras in een boomhut.