28 uur in de trein

28 uur in de trein

22 december 2018 3 Door zussenopreis

“Hoe lang duurt een islamitisch gebed in een moskee?” – Googelde J de nacht voordat we aan een 28 uur durende treinreis naar het noorden (Kolkata) zouden beginnen.

Volgens het internet vijf tot tien minuten, maar wij lagen toch minstens anderhalf uur wakker door de ellenlange klaagzang die met maximaal volume door onze slaapkamer galmde.

Enfin. De volgende ochtend  (08:00) begonnen we ondanks het slaapgebrek opgewekt aan onze  treinreis. Omdat we het zelf gewoon heel leuk vonden een kort verslag van deze spetterende tocht!

In een trein kan je niet zoveel kanten op. We hebben heerlijk gelezen, muziek geluisterd, we schreven wat gedichtjes, praatten met onze medereizigers en keken veel naar buiten. Dat was het eigenlijk wel.

Bovendien maakten we een foto van een lekkende kraan in de wc.

En we lunchten! M maakt geconcentreerd de lunch open.

CLOSE UP van dit feestmaal

Mooie man op perron. Hij was bezig met pelgrimstocht en had daarom deze vrolijke outfit aan.  Elk perron stapte J veel te lang uit om foto’s te maken of snacks te kopen tot grote verontrusting van M, die het al voor zich zag alleen verder te moeten als de trein ineens zou wegrijden.

We sliepen in een van deze schattige coupés, met bedden die je in en uit kon klappen. Wij deelden onze coupé met een chagrijnige Indiër, een pasgetrouwd stel en een hele leuke student. Een interessant gezelschap.

De student uit onze coupé vond ons ook wel leuk en liet een lief kaartje voor ons achter. Jolien & Marieke blijken lastige namen.

Dit was ons geweldige verslag van een heerlijke treinreis waarin eigenlijk niets gebeurde. Bedoeld als voorproefje op de Transmongolië express, maar dat is niet zo zeker meer.  De eerste dagen in Kolkata hebben we geprobeerd een Russisch visum te bemachtigen maar dit is helaas niet gelukt. De afgelopen twee jaar zijn de visumregels een stuk strenger geworden en het is bijna onmogelijk om in het buitenland een aanvraag te doen.

Mocht het niet lukken maken we een nieuw plan, er zijn zoveel mooie plekken op de wereld!