Marie en Jolie niet in Paris (4)

Marie en Jolie niet in Paris (4)

17 maart 2024 0 Door zussenopreis

Onze artistieke, vrolijke Blablacar-chauffeuse met vrije levensinslag (lees: ze was een uur te laat want ze had geen pauzes ingepland op een 10-uur-durende rit) zette ons rond Heureux Heure af in studentenstad Nancy. Met goedkope l’Happy Hour mojito’s proostten we op onze laatste avond in Frankrijk. Naast ons zat een praatgraag Frans stel. Een heel praatgraag stel, dat ondanks de taalbarrière (ons Frans was stukken beter dan hun Engels, dat zegt genoeg) constant tegen ons aan bleef praten.

Ontsnapt aan de Fransen!

Daarna vielen we gelukkig wel recht met onze neus in de beurre. Op het monumentale plein startte die avond een verpletterende licht- en muziekshow. De Fransen waren niet zo van het dansen, wij wel en zwierden in onze Franse jurken in het rond. Plaatjes zeggen meer dan 1000 woorden, dus:

Een middag en avond was genoeg om Nancy te ontdekken (en ja, we moesten eigenlijk ook terug naar huis). De volgende ochtend stapten we met goed gemoed in de trein naar onze laatste tussenstop: Luxemburg! Daar vielen we dit keer met onze neus in de Botter. Er was een muziekfestival aan de gang, elk plein had zijn eigen band. Hartstikke leuk, maar wij hadden dorst en brachten onze laatste avond door op het terras.

De wijnen waren veel te duur, maar M viel als een blok voor de charmes van de eigenaresse (M: het is onze laatste avond!). Ze schoof ook nog even bij ons aan, J was snel vergeten (J: wel heel lekkere wijn).

Dat was het einde van onze Franse tour, als verrassing waren we precies op tijd thuis voor de verjaardag van onze moeder!