Rummu quarry: een verlaten sovjet gevangenis

Rummu quarry: een verlaten sovjet gevangenis

23 augustus 2018 1 Door zussenopreis

Na een paar dagen stad besloten we de gebaande paden te verlaten en op zoek te gaan naar wat oud communistische waanzin. Een paar mensen hadden ons getipt over een oude, in ongebruik geraakte, Sovjet-gevangenis in het Noorden van Estland. De Rummu quarry is een steengroeve waar kalksteen werd gewonnen. De Sovjet regering weet van efficiëntie en besloot er een gevangenis te bouwen zodat de gedetineerden het zware werk konden doen. Nadat Estland in 1991 onafhankelijk werd is zowel de gevangenis als de steengroeve in ongebruik geraakt. Inmiddels is de groeve volgelopen met water. Wij besloten er een kijkje te nemen!

Dat was makkelijker gezegd dan gedaan, eenmaal aangekomen op locatie bleek er een groot hek te staan met borden “verboden toegang”. Onder het motto: verboden vruchten smaken het zoetst, besloten we ons hierdoor niet te weerhouden en al snel hadden we een plek gevonden waar we de muur makkelijk over konden.

We hadden al snel een plek gevonden waar we de muur makkelijk over konden!

Na langs een verlaten bewakerspost (er stond wel een flesje water…) te zijn gelopen hadden we schitterend uitzicht op de helft die uitstak boven het water. De onderste helft was niet echt te zien.

Tadaa!

De omgeving was verder onbewoond en rotsig

Er stond nog wel een leuk gebouw!

Vanbinnen was het gebouw wat minder mooi en een beetje griezelig

We zijn niet heel lang gebleven. Het was een leuke ochtend.